Binnendorpels werken de deuren netjes af

Wanneer een deur gehangen wordt in een kamer blijft deze altijd een klein stukje boven de vloer. Dit is noodzakelijk omdat de deur anders de vloer kan raken en zo kan beschadigen maar vooral niet meer makkelijk opengaat. Zeker onder invloed van verschillende temperaturen kan een deur krimpen of juist uitzetten en dan is het wel belangrijk dat deze goed blijft passen.

Binnendorpels voorkomen tocht

Om te voorkomen dat er warmte verloren gaat of juist kou binnenkomt onder de deur door wordt deze voorzien van binnendorpels. Deze zorgen ook meteen voor een nette afwerking van het geheel. Deurdorpels staan ook bekend als drempels.

binnendorpel

Neem voor vragen contact met ons op, wij helpen u graag.

  • Tel: 0118 – 412 116
  • info@vandalen-walcheren.nl

Kies voor het juiste materiaal

Voor drempels kan gekozen worden voor diverse materialen. Vaak is dat beton dat direct in de vloer gegoten wordt maar ook natuursteen is geschikt. Omdat een dorpel nog aardig wat te verduren krijgt omdat er steeds overheen gelopen wordt is het belangrijk dat deze van een hard en slijtvast materiaal gemaakt wordt dat zo min mogelijk krast. Daarom wordt er vaak gekozen voor dorpels van graniet. Dit is een hard materiaal dat geschikt is voor intensief gebruikt. Ook bij trappen wordt er met regelmaat voor gekozen.

vandalen natuursteen walcheren

Kijk wat geschikt is voor uw woning

Als u een vloer van natuursteen heeft liggen passen dorpels die van hetzelfde materiaal gemaakt worden daar natuurlijk ook perfect bij. Dit maakt van alles een mooi geheel en geeft de kamer een luxueus aanzicht. Wat de mogelijkheden zijn kunnen we u haarfijn vertellen als u even contact met ons opneemt. We kijken wat er bij uw woning en inrichting past en wat voor het gebruik in uw huis het meest geschikt is. We maken de dorpels zelf en dat kan in elke afmeting gebeuren. Niet iedere deur is per slot van rekening even breed en niet iedere drempel komt even hoog te liggen waardoor ook de hoogte kan variëren.