Gevelbekleding maakt uw huis compleet

Bent u een huis aan het bouwen of is de gevel van uw huidige woning niet al te best meer en wilt u deze voorzien van een nieuwe bekleding zodat het weer jaren meekan? Dan kunt u daar tal van materialen voor kiezen zoals hout, steen of kunststof.

Eigenschappen van leisteen

Natuursteen wordt echter ook gebruikt voor gevelbekleding en in dat geval wordt hoofdzakelijk gekozen voor leisteen. Leisteen is gelaagd, hard en bestand tegen vorst en vocht. Zo houdt u het vocht ook buiten uw woning en is deze ook meteen goed geïsoleerd.

Losse stenen

Leisteen als gevelbekleding komt regelmatig voor op huizen. Leisteen kan gebruikt worden in zijn natuurlijke vorm maar kan ook bewerkt worden. Er zijn tal van kleuren te koop en voor gevels te bekleden wordt veelal gekozen voor losse stenen die tegen elkaar aangelegd worden. Een donkere versie van leistenen geeft uw woning meteen een chique uitstraling. Welke kleur u kiest hangt natuurlijk van uw eigen smaak af maar zeker ook van wat er goed bij de rest van de woning en het type huis past.

Neem voor vragen contact met ons op, wij helpen u graag.

  • Tel: 0118 – 412 116
  • info@vandalen-walcheren.nl

Voordelen van gevelbekleding van leisteen

Het materiaal heeft als voordelen dat het licht in gewicht is dus geen ballast vormt voor de gevel zelf. Daarnaast is het duurzaam, behoeft het weinig onderhoud en is niet brandbaar wat de veiligheid van een woning alleen maar ten goede komt. Het werkt ook isolerend als het gebruikt wordt als gevelbekleding zodat u kunt besparen op stookkosten en ook nog eens goed bezig bent voor het milieu.

vandalen natuursteen walcheren

Kies geschikte gevelbekleding

Welke uitvoering u wilt hebben hangt van u zelf af en wat er bij de woning past. Voor meer informatie neemt u het beste even contact met ons op en kijken we wat de mogelijkheden zijn. Zo krijgt u de gevelbekleding die u wenst.