Deurdorpels maken een huis helemaal af

Bij de bouw van een huis komt heel wat kijken en er zijn ook zaken bij waar u in eerste instantie misschien niet eens aan gedacht heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld bij het plaatsen van deuren wel eens vergeten dat er ook dorpels aangebracht dienen te worden.

Nette afwerking

Deurdorpels dienen ervoor om de kleine opening die ontstaat tussen een deur en de vloer of stoep netjes te dichten. Dit oogt niet alleen afgewerkt maar zorgt er ook voor dat er geen kieren ontstaan waardoor veel kou naar binnen kan komen.

Neem voor vragen contact met ons op, wij helpen u graag.

  • Tel: 0118 – 412 116
  • info@vandalen-walcheren.nl

Tegen een stootje kunnen

Een deurdorpel heeft wel wat te lijden omdat er veel mensen overheen lopen. Het is daarom slim om voor natuursteen te kiezen omdat dit slijtvast is en wel tegen een stootje kan. Kiest u voor drempels onder de deuren van alle vertrekken dan is natuursteen een goede optie. Het heeft geen onderhoud nodig en krast nauwelijks zodat u er lang mee kunt doen.

Kies de juiste dorpel voor een natte ruimte

Als u kiest voor een drempel in een natte ruimte zoals de badkamer is hardsteen zeker een aanrader. Dit materiaal zorgt er voor dat het water niet uit de badkamer kan lopen maar omdat het zelf nauwelijks iets absorbeert ondervindt de deurdorpel er ook geen schade van mocht de drempel vaak nat worden. Kiest u ervoor de badkamer van een vloer of sanitair van natuursteen te laten voorzien dan vormt een dorpel van soortgelijk materiaal voor een mooi geheel.

vandalen natuursteen walcheren

Dorpels voor buitendeuren

Dorpels worden ook gebruikt bij buitendeuren. Daarvoor wordt vaak in verband met de prijs gekozen voor beton maar ook hardsteen is uitermate geschikt. Er komt geen water naar binnen gelopen als het veel regent maar het zorgt er ook voor dat de kou niet onder de deur doorkomt en het binnen lekker warm blijft. Zo zorgt een dorpel ook nog voor een extra stukje isolatie.